Pogosta vprašanja

Vsa vprašanja, ki ste nam jih zastavili zbrana na enem mestu.

Uporaba raziskovalne škatle

Za otroke katere starosti je primerna raziskovalna škatla?

Raziskovalna škatla je oblikovana za otroke v starostni skupini od 3 do 7 let. Škatla ima veliko vsebinskih elementov, ki bodo zanimivi tako za mlajše kot za starejše otroke in prav tako za starše. Težavnost škatle je odvisna od predhodnega znanja.

Ali bodo otroci lahko samostojno odkrivali raziskovalno škatlo?

Raziskovalna škatla je pripomoček za kakovostno preživljanje prostega časa celotne družine. Narejena je tako, da je sodelovanje staršev zaželeno in dobrodošlo. Starejši otroci bodo pa sigurno bolj samostojni pri odkrivanju škatle.

Ali različne raziskovalne škatle vsebujejo enake elemente?

Vsaka škatla se osredotoča na določeno celino, kar pomeni, da so vsebinsko popolnoma različne. Poskušamo kombinirati različne oblike podajanja znanja z različnimi pripomočki ter materiali (papir, les, …) in načini dela (risanje, barvanje, lepljenje, rezanje …). Vsaka škatla je vsebinsko zaključena enota.

Ali moram za uporabo škatle kupiti še kakšne elemente?

Raziskovalna škatla je zasnovana tako, da za igranje ne potrebujemo nič predhodnega, saj vse potrebno za igro najdete v škatli. Avtomatsko, na dva meseca,pošljemo novo škatlo z novo vsebino ter pripomočki in s tem staršem oziroma širši družini (dedki, babice,...) rešimo problem kakovostnega preživljanja časa z otroci.

Kaj vse se skriva v škatli?

Oskar vedno prinese s seboj vse, kar je potrebno za igranje in ustvarjanje. Tako se v vsaki škatli nahajajo vsi elementi, ki jih potrebujete za raziskovanje posamezne celine. Program Oskar odkriva svet pa vključuje tudi navodila za starše, ki bodo pomagala razumeti razvojno fazo otroka in učinke igre.

Vsaka škatla vsebuje najmanj 10 različnih elementov.

Naročniški načrti

Kako poteka naročniški model?

Naročniški model poteka s sklenitvijo naročniškega razmerja za obdobje enega leta. Možnost je izbirati med dvemi paketi (Pingvinček - obročno odplačevanje ali Medvedek - enkratno plačilo). V celoletno naročnino je vključenih 6 škatel. Prva škatla je poslana v roku 5 dni od oddanega naročila, vse naslednje pa na dva meseca. Pot okoli sveta s 6 škatlami traja eno leto.

Koliko škatel je vključenih v celoletno naročnino?

V celoletno naročnino je vključenih 6 škatel. Prva škatla je poslana v roku 5 dni od oddanega naročila, vse naslednje pa na dva meseca. Pot okoli sveta s 6 škatlami traja eno leto.

Vsaka od njih pa vsebuje 10 zabavnih, poučnih, raziskovalnih in ustvarjalnih elementov za kakovostno preživljanje časa z otrokom. Z Oskarjem bo vsak zakaj vašega otroka dobil svoj odgovor, brez brskanja informacij po telefonu.

Kakšna je razlika med paketom Pingvinček in Medvedek?

Razlika je le v načinu plačila.

Pingvinček nudi načrt sprotnega plačevanja: S tem načrtom boste vsaka dva meseca plačali za eno škatlo, ki vam jo bomo takoj po plačilu odposlali. Imate možnost, da kadarkoli prekinete naročnino.


Medvedek nudi enkratno plačilo: V tem načrtu plačate za vseh 6 škatel hkrati, nato vam jih bomo odpošiljali vsake 2 meseca. Ta načrt vam omogoča, da vnaprej poravnate vse stroške in prejmete škatle brez dodatnih plačil skozi celo leto.

Na koliko časa dobim novo škatlo?

Oskar odkriva svet je dvomesečna naročniška škatla, ki bo na tvoj naslov prispela vsake dva meseca.

Kako lahko prekličem naročnino?

Zelo enostavno. Pošljite le e-mail na info@oskarodkrivasvet.si s ključno besedo ODJAVA OD NAROČNINE PAKETA (navedete ime paketa ter številko vašega naročila).

Odjavite se lahko kadarkoli, tudi že po prvi škatli. Tako se boste odjavili od aktivne naročnine (škatla, ki je bila že plačana bo tudi odposlana). Zgoraj napisano velja le za paket Pingvinček, pri paketu Medvedek odjava ni mogoča.

Zakaj je naročniška škatla dvomesečna in ne enomesečna?

Ocenili smo, da je to maksimalna časovna doba preden otrok izgubi interes, a še vedno dovolj dolga, da se nauči vsaj nekaj elementov. Želimo, da bi potopis Oskarja postala vaša najljubša pravljica za lahko noč, ki pa vam prinese tudi veliko splošnega znanja o svetu nasploh.

Splošne informacije

Ali lahko kupim le posamezno raziskovalno škatlo?

Vse raziskovalne škatle so na voljo za samostojen nakup. Vsekakor pa si želimo, da bi s svojim malim raziskovalcem spoznali cel svet, zato vas vabimo, da se prijavite na letno naročnino, kjer nudimo tudi najugodnejše cene raziskovalnih škatel.

Imam dva otroka v podobni starostni skupini, moram naročiti dve škatli?

Ne, za vas smo pripravili paket za družine, ki je cenovno bolj ugoden. Potrebne elemente v škatli vam podvojimo, da bosta lahko oba otroka raziskovala vsebino škatle.

Ali lahko naročim raziskovalno škatlo kot darilo?

Seveda. Naročnina za raziskovalno škatlo Oskar odkriva svet je super ideja za darilo! 

Pri letni naročnini bodite pozorni, da navedete kot plačnika sebe in pod naslov naslov prejemnika darila. Tako bomo račun poslali vam, škatle pa obdarovancu.

Za katero škatlo se odločiti, če bi kupil le eno?

Naše najbolj prodajane škatle sta Afrika ter Severni in Južni tečaj.

Kakšne načine plačil omogočate?

V naši spletni trgovini lahko plačujete z: MasterCard, Visa, Apple Pay ali izberete plačilo po povzetju. Pri letni naročnini Pingvinček ni mogoče plačilo po povzetju.

Kako hitro prejmem paket?

Vsa naročila v naši spletni trgovini bomo dostavili v najhitrejšem možnem roku oz. najkasneje do 5 delovnih dni.

V kolikor se vam zelo mudi z dostavo, nas prosim kontaktirajte v chat ali na info@oskarodkrivasvet.si in potrudili se bomo, da gre paket na pot še isti dan.

Za vsa dodatna vprašanja nas prosim kontaktirajte v chat ali na info@oskarodkrivasvet.si