Naša Zgodba

Radovedni Oskar je znanja željni 4-letnik in ni je stvari na tem svetu, ki ga nebi zanimala. Ko je bil 2-letnik, je bila njegova najljubša igrača enciklopedija. Trenutno je njegova najljubša tema kar naš cel planet in vse kar na njem živi, če seveda izvzamemo izumrle dinozavre. Zanimajo ga vse vrste živali in celine, na katerih živijo. Pobližje si želi spoznati pragozdove, vulkane in ostala veličastna čudesa sveta. Zelo interesantni pa so mu ljudje, ki živijo v drugačnih okoljih in imajo drugačne navade, kot na primer ljudje v Afriki.

Oskar je zelo vesel, ko pride na obisk njegova teta, ki je pravi popotnik, saj je obiskala že skoraj celi svet. Ni ga boljšega od zgodb iz prve roke, ki jih teta z njim zelo rada deli. Za vsako fotografijo, ki jo je na potovanjih sama posnela, ima tudi zanimivo zgodbo.

Oskarjeva največja želja je, da bi vse te kraje lahko obiskal tudi sam. Tako se je rodila ideja o raziskovalni škatli Oskar odkriva svet. Oskar neizmerno uživa, ko skozi zgodbe o lokalnih tradicijah spoznava vsako posamezno celino našega sveta. Sedaj pozna že mnoga zanimiva dejstva in se je tako kar sam spremenil v eno pravo enciklopedijo.

Naša želja pa je, da to vsebino delimo še z vsemi ostalimi ukaželjnimi nadobudneži, zato so pri nas začele nastajati škatle - Oskar odkriva svet. Ponujamo jih tudi vam in vašim malim raziskovalcem.